Nieuws

Sneijder kreeg boze mailtjes uit Mexico na Sánchez-uitspraken: 'Zien ze toch ook?'

Sneijder kreeg boze mailtjes uit Mexico na Sánchez-uitspraken: 'Zien ze toch ook?'

28-01-2023 09:49

Wesley Sneijder heeft naar aanleiding van zijn uitspraken over Jorge Sánchez en Calvin Bassey meerdere berichten van boze Mexicanen ontvangen in zijn mailbox. De analist van Veronica Offside stelde beide Ajax-backs de allerslechtste van de top acht van de Eredivisie te vinden. In Midden-Amerika zijn die opmerkingen niet bepaald ter harte genomen.

"Ze waren er niet zo blij mee", zo vertelt Sneijder. "Mijn mailbox staat vol met Mexicanen, ik moet oppassen. Ik weet niet of die wedstrijden van Ajax worden uitgezonden in Mexico, maar daar zien ze toch ook dat die twee er niets van kunnen? Het waren geen bedreigingen, maar ik heb echt veel berichten gehad."

Sneijder kraakte zowel de Mexicaans international als Bassey. Hij zag dat beide heren de bal niet wilden hebben in De Klassieker en dus 'verstoppetje gingen spelen'. Hij geeft daarom vriend, oud-teamgenoot en huidig interim-Ajax-trainer John Heitinga advies. "Op de eerste plaats zou ik Tadic eruit halen, Bassey moet je een enkeltje teruggeven waar hij vandaan komt en dan die ploeg langzaam vertrouwen geven. Je moet de spelers die je tot je beschikking hebt gebruiken op de juiste posities. Bergwijn vanaf links, Brobbey in de spits en Kudus erachter. Aan de rechterkant hoort Berghuis te staan." De recordinternational zou daarom Devyne Rensch en Jurriën Timber in de verdedigende as zetten. "Als rechtsback moet Heitinga dan maar iemand meenemen uit de jeugd."