Stam sluit ontslag Schreuder niet uit bij nederlaag: ‘Zo gaat het in topvoetbal’

Stam sluit ontslag Schreuder niet uit bij nederlaag: ‘Zo gaat het in topvoetbal’
22 januari 2023 om 12:08
Laatste update: 22 januari 2023 om 12:08

  Jaap Stam kijkt uit naar Feyenoord-Ajax van aanstaande zondag. De oud-verdediger van Ajax en oud-trainer van Feyenoord benadrukt het belang van de Klassieker, zeker met het oog op de huidige stand in de Eredivisie.

  Op dit moment staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Bij een overwinning op de Amsterdammers loopt het gat op naar acht punten. Stam ziet vooral dat Feyenoord constant presteert dit seizoen, zegt de analist tegen VoetbalNieuws. "Feyenoord speelt goed. Ze weten wanneer ze terug moeten schakelen, om dan op de juiste momenten toe te slaan. Ik sluit niet uit dat Feyenoord in deze vorm kampioen kan worden."

  Liever kijken dan lezen? Check hier onze video:

  Bij Ajax zijn de problemen groter. De club weet al weken niet te winnen, tot grote onvrede van de fans. "Vooral voetballend gaat het gewoon niet automatisch", ziet Stam. "Het feit dat er wat spelers niet bij zijn helpt natuurlijk ook niet mee."

  Ontslag Schreuder

  Mocht Ajax aankomende zondag verliezen dan neemt de druk op trainer Alfred Schreuder vanzelfsprekend toe. De fans zien een ontslag al langer zitten, maar ook meerdere journalisten spreken al van een eventueel vertrek bij een nederlaag in De Kuip. Ook Stam sluit dat niet uit. "Die kans is aanwezig. Zo gaat het nou eenmaal bij een topclub. Wanneer het niet loopt dan worden mensen onrustig en wordt er over je gepraat. Uiteindelijk moet de trainer het dan vaak ontgelden. Als ze niet winnen dan is de kans aanwezig dat dit de laatste wedstrijd is van Schreuder."

  Toch wil Stam niet te ver op de zaken vooruitlopen. "Als je zoveel hebt geïnvesteerd verwacht je gewoon dat Ajax het beter doet. Toch heeft iedere trainer ook gewoon tijd nodig en is het van groot belang dat hij gesteund wordt. Ook is de vraag achteraf vaak of het wel de juiste beslissing is geweest om iemand op straat te zetten."

  Het duel tussen Feyenoord en Ajax is zondag om 14:30.