Nieuws

Vanenburg openhartig over periode met Ihattaren: 'Hij stapte gewoon van het veld'

Vanenburg openhartig over periode met Ihattaren: 'Hij stapte gewoon van het veld'

16-01-2023 22:22
1

Gerald Vanenburg heeft zich uitgelaten over hoe hij Mohammed Ihattaren heeft geholpen. De voormalig international stelt dat de veelbesproken middenvelder het mist om ten koste van alles te willen slagen en teveel andere dingen belangrijk vindt.

Nadat Ihattaren in de put zat na zijn tijd in Italië was het Vanenburg die hem onder zijn hoede nam. Dat leek zijn vruchten af te werpen, aangezien de Nederlander met Marokkaanse roots in de voorbereiding op het huidige seizoen bij de hoofdmacht van Ajax aansloot. Helaas stortte het uiteindelijk als een kaartenhuis in elkaar.

"Ik heb hem niet meer gesproken de laatste tijd, maar als je hem ziet schieten de tranen in je ogen", begint Vanenburg bij Rondo in de studio van Ziggo Sport. "Hij zat er dicht tegenaan, maar hij haalt er niet hetgeen uit wat hij kan. Dat is heel triest en daarom wilde ik hem op niveau krijgen, maar dat bleek te moeilijk."

De voormalig international deed er alles aan om Ihattaren te prikkelen. "Hij was dik en dan kwam hij aan en dan zei ik: dit is die Ronaldo van Brazilië, zo zie jij er ook uit. Je bent hem constant aan het prikkelen maar het moet er ook bij hem zelf uitkomen. Op een gegeven moment is er een grens en moet je het zelf doen."

"Hij heeft teveel dingen eromheen die hij belangrijk vindt", vervolgt Vanenburg, die de speler op een gegeven moment niet meer vertrouwde. "Dan zegt hij: ik kom zo en ik ben daar, maar dan is hij gewoon ergens anders", aldus Vanenburg, die met een voorbeeld aangeeft hoe Ihattaren niet alles deed om alles eruit te halen. "We waren aan het trainen en liepen rondjes. Toen had hij één ronde hardgelopen en ging hij lopen. Toen vroeg ik: wat ben je aan het doen? Ik heb de ballen gepakt en zei dat we naar binnen gingen. Hij stapte gewoon van het veld."