'Trossard eist vertrek bij Brighton'

Trossard eist vertrek bij Brighton: 'De trainer vernederde hem publiekelijk'

13 januari 2023 om 18:24
Laatste update: 13 januari 2023 om 18:26

Leandro Trossard probeert een transfer te forceren bij . De Belgische voetballer kan niet meer door een deur met manager Roberto De Zerbi en weigert nog voor de club te spelen. 

De zaakwaarnemer van Trossard, Josy Comhair, laat dat weten middels een statement. 'De intentie van Brighton was om nog voor het WK begon Leandro te laten verlengen. Dit is destijds niet gebeurd, aangezien beide partijen het niet eens werden. Bovendien vond Leandro het ook tijd voor een volgende stap', valt te lezen. 

Trossard raakte vervolgens zijn basisplek kwijt. 'Leandro startte nog tegen Southampton en Arsenal, maar werd vervolgens op de bank gehouden. Zelfs na vijf wissels kwam de speler niet binnen de lijnen en hier werd geen uitleg voor gegeven.'

'De manager stelde dat Leandro, die problemen had met zijn kuit, alleen moest trainen. Op maandag vernederde de manager Leandro en stelde hij hem niet meer te willen zien. Een manager die al vier weken geen contact heeft met zijn speler, is onbegrijpelijk. Het is dezelfde manager die zo vaak stelde dat een transfer het beste was', vervolgt Comhair in het statement. 

'Het is daarom belangrijk dat Brighton meewerkt aan een mogelijke transfer tijdens deze window en een goede houding toont, dat is voor beide partijen het beste.' Trossard verruilde in 2019 KRC Genk voor Brighton, destijds betaalde de Engelse club ongeveer vijftien miljoen euro.