AZ maakt indruk tijdens trainingskamp: Valencia van Kluivert aan zegekar gebonden

AZ heeft gewonnen van het Valencia van Justin Kluivert op trainingskamp
22 december 2022 om 17:06

AZ heeft donderdagmiddag een knappe prestatie geleverd door een oefenduel van Valencia CF te winnen. De Alkmaarders waren met 1-3 te sterk voor de Spanjaarden, die met Justin Kluivert in de basis begonnen.

Door doelpunten van Jesper Karlsson en Ilaix Moriba stond met de rust de 1-1 tussenstand op het bord, maar na rust bouwde AZ de score uit. Na slechts zeven seconden in de tweede helft was het Jens Odgaard die de Alkmaarders weer aan de leiding bracht. Halverwege het tweede bedrijf was het Karlsson die voor zijn tweede van de middag tekende en de eindstand bepaalde.

Bij AZ was het Djordje Mihailovic die zijn eerste minuten in het shirt van de club afwerkte. Aan de kant van Valencia was het meespelen van Kluivert benoemingswaardig. De Nederlander kwam dit seizoen tien keer in actie voor de club uit de sinaasappelstad waarin hij twee keer tot scoren kwam, maar dat liet hij tegen de club uit de Zaanstreek na.

Op 29 december speelt AZ zijn laatste oefenwedstrijd voordat het echte Eredivisiewerk weer begint. Het Atalanta Bergamo van voormalig AZ’er Teun Koopmeiners is de tegenstander. Een week later staat het duel tegen Vitesse op de rol.