'Zidane keert terug naar clubvoetbal bij contractverlenging Deschamps'

Zidane keert mogelijk terug naar clubvoetbal
20 december 2022 om 10:30
Laatste update: 20 december 2022 om 10:34

Zinedine Zidane keert mogelijk terug als trainer van een club wanneer Didier Deschamps zijn contract verlengt bij de Franse nationale ploeg. De Franse legende wilde het stokje van Deschamps overnemen bij Les Bleus, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

L'Équipe schrijft dat Deschamps op het punt staat zijn contract tot 2026 te verlengen bij de nationale ploeg van Frankrijk. De Fransen verloren de WK-finale na strafschoppen van Argentinië en konden daarmee niet de WK-titel prolongeren. Zidane is al lange tijd geïnteresseerd in de positie van bondscoach, maar lijkt nu achter het net te vissen. 

Zidane wordt als mogelijke kandidaat gezien bij Juventus, aldus het Franse medium. Manchester United wilde de Fransman ook in dienst nemen voordat Erik ten Hag arriveerde, maar Zizou bedankte voor dat aanbod. Zidane was tussen 2016 en 2021 twee keer trainer van Real Madrid en beleefde uiterst succesvolle periodes bij de club waar hij ooit speelde. De Koninklijke wonnen onder meer drie Champions Leagues achter elkaar tussen 2016 en 2018.