Nieuws

Mazraoui vraagteken voor troostfinale: 'Ik ga geen risico met hem nemen'

Mazraoui vraagteken voor troostfinale: 'Ik ga geen risico met hem nemen'

16-12-2022 10:58 Laatste update: 11:09
1

Volgens Walid Regragui is het een verrijking dat liefst veertien van de 26 spelers uit zijn selectie in andere landen dan Marokko zijn geboren. De bondscoach van De Leeuwen van de Atlas gaat daarnaast in op de uitschakeling van Oranje op dit WK.

Met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal herbergt de Marokkaanse selectie vier spelers die in Nederland zijn geboren. "Ze zijn daar opgeleid en dat zie je ook", vertelt Regragui op de afsluitende persconferentie voor de troostfinale tegen Kroatië. "Het zijn creatieve spelers die op een bepaalde manier denken."

Daarmee is direct de link gelegd naar het Nederlands elftal, uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Argentinië. "Nederland zelf voetbalde anders op dit WK. Zij speelden niet het voetbal waar ik in de jaren tachtig en negentig zo van hield", doelt Regragui op de behoudende speelwijze van Louis van Gaal.

Mazraoui vraagteken

Marokko wist een poule met Kroatië, België en Canada winnend af te sluiten, om vervolgens Portugal en Spanje uit te schakelen na slijtageslagen. "Steeds moesten we diepgaan. Dat zie je nu ook bij mijn spelers. Een aantal van hen kon de halve finale tegen Frankrijk nog maar op 60 procent spelen."

Captain Romain Saïss is sowieso niet meer van de partij tegen de Kroaten. "Hij gaat ons laatste duel op dit WK niet halen", aldus Regragui. Ook het meespelen van Mazraoui en Nayef Aguerd is onzeker. "Zij zijn ook geblesseerd. Iedereen wil graag om de derde plaats spelen. Maar ik ga geen risico met spelers nemen. Het moet wel verantwoord zijn."