Nieuws

Schreuder baalt na 'prima eerste helft' Ajax: 'Niet genoeg voor Champions League'

Schreuder baalt na 'prima eerste helft' Ajax: 'Niet genoeg voor Champions League'

26-10-2022 23:21 Laatste update: 23:27
1

Trainer Alfred Schreuder zag Ajax woensdagavond hard onderuit gaan tegen Liverpool. Toch ziet de tacticus ook pluspunten na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

Ajax kon in de eerste helft op voorsprong komen na grote kansen van Steven Berghuis en Dusan Tadic. "Ik denk dat we een prima eerste helft hebben gespeeld', aldus Schreuder tegenover RTL7. "We krijgen twee of drie honderd procent kansen. Zij maken dan vlak voor rust dan de 0-1. Na rust geef je onnodig een corner weg waaruit gescoord wordt."

"Je voelt dat je het de eerste helft goed doet", vervolgt Schreuder. "Tegen een ploeg als Liverpool krijg je niet veel kansen. Ik vind wel dat we als team goed bij elkaar bleven. Beter dan tegen Napoli. Dat is een pluspunt. Maar dat het na de 0-3 klaar was, dat is duidelijk."

De trainer ziet dat de Amsterdammers stappen hebben gemaakt. "We zijn allemaal sportmensen. Je wilt gewoon graag winnen. Daar hebben de jongens hun best voor gedaan. Helaas lukt dat niet. Als trainer moet je ook kijken naar de ontwikkeling van ons team. We hebben zeker stappen gezet en deden het veel beter dan in Liverpool. Uiteindelijk is het niet genoeg voor de Champions League."