Nieuws

Kökcü weigert regenboog-band te dragen: 'Ben niet de aangewezen persoon hiervoor'

Kökcü weigert regenboog-band te dragen: 'Ben niet de aangewezen persoon hiervoor'

16-10-2022 15:17
5

Orkun Kökcü draagt zondag niet de aanvoerdersband in het duel met AZ. De aanvoerdersband kent een regenboogpatroon ter steun van de lhbti-rechten en Kökcü wil de band uit religieuze overwegingen niet dragen. 

Gernot Trauner zal de aanvoerdersband dragen na het passeren van Kökcü, die op de clubsite zijn keuze uitlegt. "Ik heb besloten de regenboog aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen. Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", laat de middenvelder weten.

Kökcü begrijpt dat men wellicht teleurgesteld is, maar benadrukt dat iemand anders beter de band kan dragen. "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd."