Vermoedelijke opstellingen: Til op de bank bij PSV, Danilo begint bij Feyenoord

13 oktober 2022 om 10:17
Laatste update: 13 oktober 2022 om 10:20

Het Algemeen Dagblad heeft de vermoedelijke opstellingen van zowel Feyenoord als PSV gedeeld. Ruud van Nistelrooij moet flink puzzelen voorin door de afwezigheid van Yorbe Vertessen en Ismael Saibari en kiest voor Anwar El Ghazi in de punt van de aanval. Arne Slot stelt bij de Rotterdammers weer vier verdedigers op, na het experiment tegen FC Twente.

Noni Madueke, Luuk de Jong, Vertessen én Saibari ontbreken allen door blessures, waardoor de spoeling voorin dun is geworden. El Ghazi fungeert tegen FC Zürich als diepste spits en wordt geflankeerd door Cody Gakpo en Xavi Simons. Joey Veerman verschijnt als nummer tien aan de aftrap, waardoor er opnieuw geen basisplaats is gereserveerd voor Guus Til.

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, El Ghazi, Gakpo

In de wedstrijd tegen FC Twente (2-1 overwinning) koos Slot nog voor vijf verdedigers, maar tegen FC Midtjylland kiest de oefenmeester van Feyenoord zoals gebruikelijk voor vier verdedigers. Jacob Rasmussen verdwijnt uit de basis, Marcos López start als linksback, waar Dávid Hancko als centrale verdediger begint.

De andere wijziging is de positie van Sebastian Szymański. De Pool begon tegen de Tukkers nog als valse linksbuiten, maar keert tegen FC Midtjylland terug op zijn vertrouwde positie als aanvallende middenvelder. Santiago Giménez moet genoegen nemen met een plek op de bank: Danilo krijgt de voorkeur als diepste spits.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Kökcü, Szymanski, Timber; Walemark, Danilo, Dilrosun