Nieuws

'Lionel Messi is net als Roger Federer, de hele tenniswereld staat nu op zijn kop'

'Lionel Messi is net als Roger Federer, de hele tenniswereld staat nu op zijn kop'

28-09-2022 11:55

Lionel Messi maakte afgelopen interlandperiode veel indruk op bondscoach Lionel Scaloni. Volgens de Argentijnse oefenmeester is de hele wereld in rouw als de vedette zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Scaloni vindt het prachtig om Messi in zijn selectie te hebben. "Ik heb de mogelijkheid om hem te trainen, maar als ik een amateur was, had ik een kaartje gekocht. Het enige wat je kan doen, is hier nog van genieten", zegt Scaloni in gesprek met TyC Sports, opgetekend door Voetbal International. "Want je weet niet wanneer het met Messi gebeurt, zoals we zagen bij Roger Federer", doelt de Argentijnse bondscoach op het pensioen van de Zwitserse tennisser.

"Messi is net als Federer. Die is met pensioen gegaan en de hele tenniswereld staat op z'n kop. Iedereen rouwt. Iedereen denkt dat het vanaf nu niet meer hetzelfde zal zijn", vervolgt Scaloni, die onder de indruk was van het optreden van Messi tegen Jamaica. De Argentijnse vedette produceerde zijn negentigste treffer als international. "Het was ook weer geweldig om hem te zien spelen", aldus de bondscoach van Argentinië.