Nieuws

Ajax-uitblinker baalt: 'We halen ons niveau niet, daardoor verliezen we'

Ajax-uitblinker baalt: 'We halen ons niveau niet, daardoor verliezen we'

14-09-2022 07:35 Laatste update: 07:48

Remko Pasveer blonk dinsdagavond als een van de weinige Ajacieden uit tegen Liverpool. Bij de doelman overheerst frustratie, maar de sluitpost is mogelijk wel dichterbij een plekje in de definitieve selectie van Oranje gekomen.

In de 89ste minuut kreeg Ajax het winnende doelpunt van Joël Matip om de oren. "Ik ging helemaal op in de wedstrijd en zag Dusan de bal wegkoppen", aldus Pasveer tegenover het Algemeen Dagblad. "Voor mijn gevoel zat-ie er niet in, maar ik kon dat niet goed inschatten. Als je de scheidsrechter vervolgens naar zijn horloge ziet kijken, weet je genoeg. Op zo’n moment liegt de technologie niet."

Ajax won de afgelopen weken met overtuigende cijfers van SC Cambuur (4-0), Rangers FC (4-0) en sc Heerenveen (5-0). Het treffen met Liverpool was andere koek. "Natuurlijk is het verschil groot. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken, maar te groot? Het gaat erom dat wij ons niveau halen. Dat hebben we niet gedaan. Daardoor verliezen we."

Pasveer hield Ajax gedurende de wedstijd een aantal keer op de been. De doelman kon door het resultaat niet genieten van zijn glansrol. "Als het 1-1 was gebleven had mijn werk nut gehad, maar nu overheerst toch de frustratie", aldus de sluitpost.

Oranje

Of Pasveer door dit optreden weer een stapje dichterbij de definitieve selectie van Oranje zit, durft hij niet te zeggen. "Ik ben niet met het WK bezig. Ik ben alleen maar met Ajax bezig. Tussen willen en ermee bezig zijn, zit een verschil. Natuurlijk wil ik erbij zijn. Dat zou mooi zijn. Daar streeft iedereen naar. Dat heb ik alleen niet in eigen hand. Dat geldt alleen voor mijn eigen prestaties. De bondscoach maakt vrijdag bekend wie erbij zitten. Mocht die keuze ook op mij vallen, zal ik ook daar alles geven. Dus wachten we vrijdag af. Meer kunnen we niet doen."