Nieuws

Boskamp kritisch op Ajax: 'Ik vond vier, vijf spelers onder hun niveau spelen'

Boskamp kritisch op Ajax: 'Ik vond vier, vijf spelers onder hun niveau spelen'

13-09-2022 23:16 Laatste update: 23:18

Ajax leek lange tijd een bonuspunt te mogen bijschrijven tegen Liverpool, maar moest in de ultieme slotfase toch het hoofd buigen op Anfield: 2-1. Volgens de analisten van RTL 7 doet de uitslag recht aan het spelbeeld.

Ajax ging op het nippertje ten onder tegen The Reds. "Het was duidelijk dat Liverpool domineerde en Ajax ver verwijderd was van de vorm van vorige week (tegen Rangers FC, red.)", steekt Wesley Sneijder van wal bij de zender. "In de tweede helft was Liverpool minder dominant, maar nog wel veel op de helft van Ajax. In de eerste helft kregen ze nog vijf opgelegde kansen. Ajax mag van geluk spreken dat het maar 2-1 is gebleven", aldus de recordinternational van Oranje.

Collega-analist Jan Boskamp was het eens met Sneijder. "Uitgespeelde kansen heb je niet veel gezien in de tweede helft. Als er één ploeg had moeten winnen, was het Liverpool. Ik vond vier, vijf spelers van Ajax onder hun niveau spelen", besluit Boskamp zonder namen te noemen. De oud-voetballer plaatste ook zijn vraagtekens bij het wisselbeleid van Alfred Schreuder. De oefenmeester van de regerend landskampioen van Nederland had er volgens Boskamp goed aan gedaan om eerder te in te grijpen.