Nieuws

Van der Vaart niet onder de indruk van Liverpool: 'Hele middelmatige ploeg'

Van der Vaart niet onder de indruk van Liverpool: 'Hele middelmatige ploeg'

12-09-2022 22:34 Laatste update: 22:47

Dinsdagavond neemt Ajax het in de groepsfase van de Champions League op tegen Liverpool. Volgens Rafael van der Vaart hoeft Ajax niet bang te zijn en spelen er aardig wat middelmatige spelers bij de Engelsen.

Liverpool beleeft een matig begin van het seizoen. The Reds staat in de Premier League slechts zevende en verloren het eerste groepsduel in de Champions League van SSC Napoli. De druk staat er dus flink op voor de sterrenploeg van Jürgen Klopp, maar Van der Vaart is niet zo onder de indruk van de selectie van Liverpool. "Ik denk dat wij een beetje verblind zijn geraakt. We denken ineens dat Jordan Henderson een waanzinnige speler is. Dat is gewoon een hele normale speler. James Milner is ook een hele normale speler. Joe Gomez is ook een hele normale speler", aldus de oud-international bij aan tafel bij Rondo.

"Virgil van Dijk is wel top, die rechtsback en linksback zijn ook goed. Maar als het allemaal niet helemaal loopt en die aanvallers hebben niet hun dag, dan is het gewoon een hele middelmatige ploeg vind ik", vervolgt de voormalig middenvelder. Echter moet Ajax de aanvallers van Liverpool niet onderschatten. "Het enige waar ik bang voor ben bij Ajax is: als Luis Díaz en Mohamed Salah wél hun dag hebben, dan hebben we een probleem. Dan gaat Ajax nooit winnen. Zeker niet op Anfield, daar zijn Daley Blind en Devyne Rensch denk ik niet goed genoeg voor."