Feyenoord komt geen moment in de problemen en wint Rotterdamse derby

11-09-2022 21:56 Laatste update: 22:01

Feyenoord heeft de Rotterdamse stadsderby gemakkelijk naar zich toegetrokken. In De Kuip was de ploeg van trainer Arne Slot met 3-0 te sterk voor Sparta. Orkun Kökçü, Javairo Dilrosun en Santiago Giménez verzorgden de goals.

Feyenoord begon ongelooflijk sterk aan het duel en kwam na vijf minuten spelen al op voorsprong. Kökçü schoot vanaf twintig meter met een bekeken afstandsschot de openingstreffer tegen de touwen. Sparta werd bij vlagen overlopen door de thuisploeg en kreeg na 35 minuten het tweede doelpunt om de oren. Doelman Nick Olij liet zich verrassen door een gemakkelijk schot van Dilrosun, en taste volledig mis: 0-2.

Na rust leek er een ander Sparta uit de kleedkamer te komen. Vito van Crooij was na twee minuten dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn schot vloog over het doel van Justin Bijlow. Na een uur spelen nam Feyenoord weer het initiatief en kwam via de ingevallen Giménez zelfs op 3-0. Door de overwinning klimt Feyenoord naar de tweede plek op de ranglijst. Sparta staat momenteel elfde in de Eredivisie.