Transfernieuws

'Voor 80 miljoen moet Ajax Antony laten gaan, Ihattaren heel goede vervanger'

'Voor 80 miljoen moet Ajax Antony laten gaan, Ihattaren heel goede vervanger'

16-08-2022 08:05

Sjaak Swart heeft H2 - Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - van advies voorzien. Het duo, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij Ajax, moet volgens het clubicoon geen telefoontjes uit Engeland meer aannemen. Daarnaast bespreekt hij de situatie van Mohamed Ihattaren bij Ajax.

Antony staat naar verluidt in de belangstelling van diverse topteams, waaronder Manchester United. Aan de wens van trainer Alfred Schreuder om de Braziliaans international bij de groep te houden, moeten de Amsterdammers voldoen, meent Mister Ajax. "Marc Overmars gooide zijn telefoon ooit in een laatje en dat moeten Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar misschien ook maar doen. Of in elk geval Engelse telefoonnummers niet meer beantwoorden", zegt Swart tegen De Telegraaf.

Toch plaatst de voormalig rechtsbuiten een voorbehoud. "Als het aan mij ligt, zou ik hem voor tachtig miljoen of meer wél laten vertrekken. Wat een geld… Zulke transfersommen zijn niet te weigeren. Bovendien heeft Ajax met Steven Berghuis en Mo Ihattaren al twee heel goede vervangers in huis."

Om de laatstgenoemde speler is de afgelopen tijd het nodige te doen. De Juventus-huurling wordt onder meer in verband gebracht met het hebben van banden met het criminele circuit. "Ik hoop dat Ihattaren snel weer kan trainen, want hij is een prachtige speler. Nu moet hij laten zien hoe goed hij is en beseffen dat hij een voetballer is. Hij moet alle randzaken loslaten en zich honderd procent focussen op datgene waar hij zo goed in is: voetballen."