Opinie

ESPN-analisten voorzien zware kluif voor PSV: 'Directeuren nerveuzer dan spelers'

ESPN-analisten voorzien zware kluif voor PSV: 'Directeuren nerveuzer dan spelers'

09-08-2022 19:55

ESPN-analisten Marciano Vink en Kenneth Perez voorzien voor PSV een zware opgave om AS Monaco uit te schakelen. Het duo denkt dat het fifty fifty wordt welke ploeg er uiteindelijk doorgaat. Als de Eindhovenaren de Champions League onverhoopt toch mislukken, is het seizoen niet op voorbaat mislukt.

Om 20.30 uur wordt er afgetrapt tussen PSV en AS Monaco in het Philips Stadion. Op het spel staat een ticket voor de play-offronde voor de Champions League. "Het is heel spannend", blikt Vink vooruit bij de betaalzender. "De vorige wedstrijd had PSV het redelijk voor elkaar. Op een gegeven moment zag je de vermoeidheid terug en zag je de kracht van Monaco. Met hangen en wurgen wisten ze de 1-1 mee naar huis te nemen. Deze wedstrijd is fifty fifty. Het kan alle kanten op. Ik hoop dat PSV goed voor de kant opvalt."

De Deense analist is het eens met zijn collega en voorziet een gespannen PSV. "Het kan je verlammen. Hoe vaker het belang wordt benadrukt, hoe spannender het wordt. De gelden wat de clubs kunnen verdienen, daar denken de spelers niet aan. Zij denken alleen maar aan het bereiken van de Champions League. Daar ligt de aandacht en ligt de kans om een transfer te maken en tegen de beste ploegen te spelen. Ik denk dat directeuren nerveuzer zijn dan voetballers. Je hebt geen invloed meer en je weet hoeveel geld het scheelt of je deelneemt aan de Champions League of niet."

Toch denkt Perez dat er geen man overboord is, als PSV toch uitgeschakeld wordt door Monaco. De oud-voetballer maakt echter wel een voorbehoud. "Als je het niet haalt en het vervolgens in de Europa League ook niet waarmaakt, is het niet best gezien de ambities die PSV heeft."