Nieuws

'Het lijkt erop dat Ihattaren in dit verhaal niet zo veel te verwijten valt'

'Het lijkt erop dat Ihattaren in dit verhaal niet zo veel te verwijten valt'

01-08-2022 17:19 Laatste update: 17:29

John van den Heuvel neemt Ajacied Mohamed Ihattaren in bescherming. In een video van De Telegraaf laat de misdaadjournalist weten dat de twintigjarige creatieveling zelf niet verdacht wordt van criminele activiteiten.

Ihattaren ontbreekt al meerdere weken op het trainingsveld bij Ajax. De Telegraaf meldde dat de voormalig PSV'er bedreigd zou worden. "Het lijkt erop dat hem in dit verhaal niet zo veel te verwijten valt, anders dan dat hij misschien een ongelukkige keuze heeft gemaakt", vertelt Van den Heuvel. "Het is niet zo dat hem iets crimineels wordt verweten, in ieder geval niet door de politie. Vanuit zijn kant is er geen aangifte gedaan tegen de eventuele dreigers."

De creatieve middenvelder liet onlangs zelf al weten dat hij niet betrokken zou zijn in het criminele circuit. "Niemand wrijft hem dat ook aan, want die informatie heb ik niet", reageert Van den Heuvel. "Ik geloof ook niet dat hij zelf met criminele activiteiten bezig is. Het is geen Promes-geval bijvoorbeeld, die van hele ernstige strafbare feiten wordt verdacht. Dat geldt voor Mo Ihattaren niet, voor alle duidelijkheid. Maar ik snap wel dat deze publiciteit vervelend voor hem is. Hij ontkent nu eigenlijk iets wat helemaal niet wordt beweerd", aldus de misdaadverslaggever.