Breaking news

Horrorscenario voor Madueke: streep door eerste seizoenshelft voor jonge Engelsman

Horrorscenario voor Madueke: streep door eerste seizoenshelft voor jonge Engelsman

29-07-2022 20:27 Laatste update: 20:30
1

Een flinke streep door de rekening voor PSV: Noni Madueke is langdurig uitgeschakeld. De Eindhovenaren laten via de officiële kanalen weten dat de twintigjarige Engelsman een zware enkelblessure heeft opgelopen.

Eerder op de vrijdag meldden onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad al dat Madueke het treffen met zowel Ajax (Johan Cruijff Schaal) als de wedstrijd tegen AS Monaco (Champions League-kwalificatie) aan zich voorbij moet laten gaan. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de situatie veel ernstiger is voor de rappe vleugelaanvaller.

PSV schrijft in het persbericht op de clubsite dat Madueke door een botsing een 'ernstige enkelblessure' heeft opgelopen. 'De vleugelspeler is daardoor mogelijk tot het einde van de eerste seizoenshelft (half november) uitgeschakeld', zo communiceren de Brabanders.

Madueke wordt in zijn carrière veelvuldig geteisterd door zware blessures. De afgelopen jaren liep hij echter vooral spierblessures op. Gemeten vanaf het seizoen 2020/21 stond de jeugdinternational liefst 196 (!) dagen buitenspel wegens blessures.