Breaking news

'Ajax heeft vervanger Antony op het oog, FC Porto-speler sprak al met Schreuder'

'Ajax heeft vervanger Antony op het oog, FC Porto-speler sprak al met Schreuder'

11-07-2022 06:40 Laatste update: 10:54

Ajax heeft goede hoop Fransisco Conceição vast te leggen. De buitenspeler van FC Porto heeft al met trainer Alfred Schreuder gesproken en kan de mogelijke opvolger van Antony worden. 

Dat schrijft De Telegraaf op maandagochtend. De negentienjarige speler heeft een gelimiteerde afkoopsom van vijf miljoen euro in zijn contract en is daarom goed te betalen voor de Amsterdammers. Het feit dat Ajax geïnteresseerd is in de Portugees betekent niet dat Antony al op weg is naar de uitgang: voor Ajax is het ideale scenario dat Conceição de komende jaren wordt klaargestoomd om Antony op een later moment op te volgen. De Braziliaanse buitenspeler is gewild in Europa, vooral bij Manchester United, maar Ajax heeft nog geen bod ontvangen waar het warm van loopt en wil 80 miljoen euro zien. 

De negentienjarige Fransisco is de zoon van FC Porto-trainer Sergio Conceição, die zelf onder meer voor Porto, Lazio Roma en Internazionale speelde. Conceição speelde het afgelopen seizoen 25 duels in de Primeira Liga, maar moest het vooral met korte invalbeurten doen. De Portugees scoorde twee keer en gaf twee assists en had daar 464 speelminuten voor nodig.