Pikante overstap: Feyenoord pikt twee broers op bij Ajax

Pikante overstap: Feyenoord shopt bij Ajax en pikt twee broers op

11 juli om 11:09
Laatste update: 11 juli om 11:13

Feyenoord heeft Tim en Nick de Koning weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. De broers hebben een meerjarige verbintenis ondertekend in Rotterdam en liggen tot de zomer van 2027 vast in De Kuip.

Tim en Nick de Koning stapten in 2017 over van Sparta Rotterdam naar Ajax, maar nu keren ze weer terug naar Rotterdam. Tim zal na de zomerstop aansluiten bij Feyenoord O17, terwijl Nick onderdeel wordt van Feyenoord O19.

"Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord de volgende stappen te gaan zetten als voetballer", zegt Nick de Koning (17) in gesprek met de clubkanalen. "Het is voor ons allebei een nieuwe club, een nieuwe omgeving, maar ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen,"

"Feyenoord heeft ons uitgebreid laten zien wat voor plannen ze met ons hebben op sportief gebied", vult Tim de Koning (15) aan. "Dat voelde meteen goed en dus wilden we graag deze stap zetten. We zijn nog jong, kunnen nog veel leren, dus is het aan ons allebei om hard te werken en te laten zien wat we waard zijn."

Beide middenvelders hebben een driejarig contract getekend in De Kuip. Het duo uit Nieuwkoop speelde sinds 2017 in de jeugdopleiding van Ajax, nadat zij waren overgenomen van Sparta Rotterdam.