Sutalo op het lijstje van Premier League-club

'Ajax mogelijk verlost van Sutalo: Kroaat op het lijstje van Premier League-club'

8 juli om 18:36

Josip Sutalo kan Ajax deze zomer verlaten voor de Premier League. Wolverhampton Wanderers zou de Kroatische verdediger op het lijstje hebben, meldt de doorgaans goed ingevoerd transferexpert Ben Jacobs.

Ajax moet deze transferwindow eerst een aantal spelers verkopen voordat het aanwinsten kan aantrekken en dus zou ook Sutalo mogen vertrekken uit Amsterdam. De verdediger kwam afgelopen zomer voor ongeveer 21 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar wist in zijn eerste seizoen niet te imponeren. Wolves verwacht dat Sutalo deze zomer voor ongeveer vijftien miljoen euro valt op te halen, wat dus zou betekenen dat Ajax genoegen neemt met een verlies van zes miljoen euro.

Daniele Rugani van Juventus zou de gedroomde opvolger van Sutalo zijn voor Ajax. De Italiaan moet de nodige ervaring met zich meebrengen, al kan Ajax rekenen op Saudische concurrentie. De Amsterdammers lijken na een transfer van Sutalo ruimte te hebben om de komst van Rugani te bewerkstelligen. Naast de interesse van Wolves kan Sutalo ook nog rekenen op belangstelling vanuit Italië.