Engelse media: Slot overweegt om oud-Ajacied bij Liverpool-staf te halen

Update: Heitinga bevestigt in gesprek te zijn met Liverpool over rol in staf

8 juli om 15:26
Laatste update: 8 juli om 15:26

Arne Slot overweegt om John Heitinga aan zijn staf toe te voegen bij Liverpool. De voormalige Everton-verdediger heeft al gesprekken gevoerd, maar er is nog niets definitief.

Heitinga, die eerder als coach werkte bij West Ham United, wordt door Engelse media als een 'opmerkelijke keuze' beschouwd vanwege zijn verleden bij stadsrivaal Everton. Slot heeft al enkele nieuwe stafleden, waaronder Sipke Hulshoff als assistent, Aaron Briggs als ontwikkelingscoach en Fabian Otte als keeperstrainer, maar zoekt nog versterking.

Heitinga, die 140 wedstrijden voor Everton speelde, heeft een goede relatie met Slot en kent de Premier League goed. Ondanks zijn interesse overweegt Liverpool ook andere kandidaten voor de positie van eerste elftal coach en spelhervattingspecialist. Of Heitinga daadwerkelijk de overstap naar Liverpool maakt, blijft nog onzeker.

In de tweede helft van het seizoen 2022/2023 was Heitinga nog interim-hoofdtrainer van Ajax. Hij werd in het seizoen daarna opgevolgd door Maurice Steijn.

Update (15.24 uur): Heitinga heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat hij in gesprek is met Liverpool. "Het enige dat ik nu kan zeggen, is dat ik ben benaderd en dat mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en ik in gesprek zijn", aldus de oefenmeester.