PSV komt met bevestiging: Flamingo tekent jarenlange deal in Eindhoven

Ryan Flamingo tekent bij PSV
8 juli om 09:05

PSV heeft de transfer van Ryan Flamingo naar Eindhoven bevestigd. De centrale verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan tekent een contract tot medio 2029. De Eindhovenaren moeten meerdere miljoenen overmaken naar FC Utrecht

De transfer zat er al langere tijd aan te komen en nadat PSV gisteren al de transfer van Couhaib Driouech bevestigde, duurde het niet lang voordat Flamingo volgde. Na een verhuurperiode bij Vitesse besloot FC Utrecht Flamingo een kans te geven en zij huurden de 21-jarige met optie tot koop van het Italiaanse Sassuolo. Het bleek een groot succes, want de Domstedelingen kunnen enkele miljoenen wist bijschrijven.

Afgelopen seizoen speelde Flamingo 36 wedstrijden voor FC Utrecht en daarin kwam hij drie keer tot scoren. Ook wist de verdediger één assist af te leveren. Daarmee presteerde hij ongeveer op hetzelfde niveau als bij Vitesse één seizoen eerder. Toen kwam hij tot 34 wedstrijden en daarin scoorde hij ook drie keer en leverde hij wederom één assist af.

Er is een bedrag van rond de negen miljoen euro gemoeid met de transfer. Daarmee maakt FC Utrecht meerdere miljoenen winst, want de uitkoop van het contract van Flamingo bij Sassuolo kostte de Domstedelingen drie miljoen. In Eindhoven tekent de 21-jarige een contract van vijf seizoenen.