Welke spelers keren terug bij Ajax?

Farioli krijgt goed nieuws: deze EK-gangers keren spoedig terug bij Ajax

8 juli om 07:20

Ajax is druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kersverse hoofdtrainer Francesco Farioli beschikt over een uitgedunde spelersgroep mede door het EK 2024. Welke spelers zullen spoedig terugkeren naar Amsterdam? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

De kop is eraf in Amsterdam. Ajax speelde zijn eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle en daarmee is het nieuwe seizoen officieus begonnen. Farioli wist echter nog niet zijn eerste overwinning te boeken, want op De Toekomst ging PEC er met een 0-1 overwinning vandoor. De komende tijd staan er meer oefenwedstrijden gepland, maar op 25 juli begint het seizoen echt. In de voorronde van de Europa League neemt Ajax het dan op tegen FK Vojvodina.

Welke spelers zullen spoedig terugkeren bij Ajax?

'Ajax is de voorbereiding begonnen met een beperkte groep spelers, maar trainer Francesco Farioli krijgt vanaf volgende week weer een aantal EK-gangers terug: Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa en Josip Sutalo hebben na de uitschakeling op het EK vakantie gekregen, maar staan op 15 juli weer op het trainingsveld in Amsterdam', scrhijft Voetbal International. 'De Kroaten kregen beide een  vakantie van twee weken en zullen zich weer bij Ajax gaan melden. Kaplan krijgt een kortere vakantie. Turkije werd afgelopen zaterdag in de kwartfinale uitgeschakeld door het Nederlands elftal, maar net als Sutalo en Soso keert ook hij volgende week al terug bij Ajax.'

Voor Steven Bergwijn en Brian Brobbey zal geen ander plan getrokken worden en daarmee missen beide heren mogelijk het treffen met Vojvodina. Nederland speelt op 10 juli tegen Engeland in de halve finale en mocht dat duel gewonnen gaan wacht de finale op 14 juli. 'Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax', aldus VI en daarmee lijkt Ajax in tijdnood te komen.

donderdag 25 juli
  • Wedstrijd
  • Opstelling


Aftrap 20:30

WEDSTRIJD INFO


Datum
donderdag 25 juli 2024
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:30
Scheidsrechter
Soto Grado