Spanje en Frankrijk kennen scheidsrechter: wie fluit de halve finale op het EK?

Wie is de scheidsrechter bij Spanje - Frankrijk?
9 juli om 07:35

Het Europees Kampioenschap gaat richting zijn climax. Nog slechts vier landen zijn er nog over in het toernooi en daarmee staan de halve finales voor de deur. Welke scheidsrechter krijgt de leiding over Spanje - FrankrijkVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Zowel Frankrijk als Spanje konden niet binnen negentig minuten hun plek in de halve finale veiligstellen. La Roja kreeg nog een late tegentreffer te verwerken en moest daarom in de verlenging met Duitsland afrekenen. Een geweldige kopbal van Mikel Merino zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer. Frankrijk kwam helemaal niet tot scoren tegen Portugal, maar nam de strafschoppen iets beter. Mede daarom meldde Les Bleus zich bij de laatste vier.

Welke scheidsrechter fluit Spanje - Frankrijk?

De Sloveen Slavko Vinčić zal de wedstrijd tussen Spanje en Frankrijk in goede banen moeten leiden. Hij zal worden bijgestaan door landgenoten Tomaz Klancnik en Andraž Kovacic, terwijl de Slovaak Ivan Kruzliak als vierde man fungeert. Het is niet de eerste keer dat Vinčić dit toernooi Spanje fluit, want eerder was hij de scheidsrechter bij de groepswedstrijd tegen Italië. Het duel tussen Hongarije en Zwitserland was de eerste wedstrijd die Vinčić op het toernooi floot.