'Manchester United lijkt beet te hebben: EK-ganger op weg naar Engeland'

Joshua Zirkzee richting Manchester United
7 juli om 14:10

Joshua Zirkzee lijkt hard op weg richting Manchester United. The Red Devils zijn aan het onderhandelen met zijn zaakwaarnemer, maar het lijkt snel tot een deal te komen. Een bedrag van rond de veertig miljoen euro lijkt betaald te moeten worden aan Bologna.

'Manchester United is bezig met het afronden van de komst van Bologna-aanvaller Joshua Zirkzee', schrijft The Athletic. 'United heeft afspraken gemaakt over de persoonlijke voorwaarden en de commissie voor de makelaar. Deze is weliswaar aanzienlijk, maar wordt door Old Trafford als redelijk beschouwd in de context van een totaalpakket dat als een goede prijs-kwaliteitverhouding wordt beschouwd. Zirkzee's contract bevat een ontbindingsclausule van 40 miljoen en de gesprekken over de vergoeding gaan door.'

Het lijkt wel tot een deal te gaan komen tussen Manchester United en Zirkzee, omdat de tien miljoen die zaakwaarnemer Kia Joorabchian eist betaald gaat worden. Eerder was ook AC Milan in de strijd om de spits, maar de Rossoneri weigerde het torenhoge bedrag over te maken. Mogelijk wil Man United wel nog onderhandelen over de veertig miljoen, want deze wil de Premier League-club niet in één keer betalen.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is ook alles rond tussen club en speler. Van bovenuit is er groen licht gegeven en dus zal Zirkzee na het EK zich snel naar Engeland begeven. Het Europees Kampioenschap in Duitsland is wel een doorn in het oog voor Erik ten Hag. Zirkzee wil zich momenteel nog altijd focussen op het toernooi en pas de transfer daarna afronden.