Koeman na het bereiken van de halve finale van het EK: "De missie is nog niet af"

Dit zegt Ronald Koeman na afloop van de kwartfinale tegen Turkije
6 juli om 23:39

Het Nederlands elftal won zaterdagavond met 2-1 van Turkije in de kwartfinale van het EK. Na afloop van het duel met de Turken blikte bondscoach Ronald Koeman terug op de wedstrijd. 

"Je weet van tevoren dat het een moeilijke wedstrijd is. Je weet dat zij niet alleen op basis van enthousiasme maar ook van kwaliteit hier staan, dat zag je aan het eind van de wedstrijd ook", blikt de bondscoach terug op de wedstrijd. "Ik vond dat we goed begonnen. We konden via de box op het middenveld vaak Xavi vinden. Maar toen gingen zij verdedigen en wij bleven hetzelfde spelen. Toen werden we slordig en gingen zij iets voelen, dat moet je hen niet geven. Zij voelen dat wij slordig worden, dat zij de overhand krijgen, dat wij teruggaan. Uiteindelijk valt die goal dan ook bij de tweede paal."

Koeman is trots op de prestatie van het Nederlands elftal. "Ik denk dat dit een overwinning is op basis van de kwaliteiten, maar het is ook met een beetje geluk op het einde. We krijgen vaak kritiek dat we dan niet thuisgeven, maar we hebben vandaag wel thuisgegeven vind ik." De bondscoach bracht opnieuw Wout Weghorst in de wedstrijd om deze te keren in het voordeel van Oranje. "Ik zag ook wel op een gegeven moment met de achterstand dat Turkije verder terug zou gaan. Dan weet je met Wout dat je iemand echt voor de goal hebt. We hebben Memphis erachter gezet, daar komen een paar gevaarlijke momenten uit. Er waren veel gevaarlijke momenten. Daar kwam ook de 2-1 vandaan, dat hebben we superknap bespeeld."

Woensdag is Engeland de tegenstander van het Nederlands elftal in de halve finale. "Het zijn goede spelers, maar die hebben wij ook. Volgens mij is het in Dortmund, dat is een van de mooiste stadions waar je kunt en mag spelen. Je komt wat dichterbij Nederland. We zijn supertrots op ons publiek. Ik denk dat de spelers dat ook gezien hebben. Al met al staan we in de halve finale van het EK, dat had niemand verwacht. Maar de missie is niet af. De halve finale is tot nog toe meer dan goed, maar als je de halve finale gaat spelen dan wil je ook de finale spelen en de finale wil je spelen om te winnen."