Virgil van Dijk over het spel van Oranje na afloop van de wedstrijd tegen Turkije

Van Dijk trots op zijn Oranje: "We gaven niet veel weg"

6 juli om 23:03
Laatste update: 6 juli om 23:12

Zaterdagavond won het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK tegen Turkije. De Turken kenden een sterke eerste helft, waarin zij op een 0-1 voorsprong kwamen. In de tweede helft brak Stefan de Vrij de wedstrijd weer open door Oranje op gelijke hoogte te zetten. Cody Gakpo scoorde uiteindeljik de 2-1 voor Nederland, waardoor Oranje zich mag opmaken voor de halve finale tegen Engeland. Na afloop van het duel blikt aanvoerder Virgil van Dijk terug op de wedstrijd. 

"Je gaat heel diep op het einde", begint de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Je weet dat zij veel risico nemen, de bal proberen erin te pompen. Maar uiteindelijk gaan wij naar de halve finale." 

Van Dijk spreekt zijn waardering uit voor de supporters en zijn team. "De support is belangrijk en mooi. Dat hebben we nodig. Er waren veel Turken aanwezig in het stadion, maar de support is ongelofelijk goed. Vandaag moesten we heel diep gaan. Ik ben trots op de jongens." 

Het Nederlands elftal heeft volgens de speler van Liverpool hard moeten werken om de halve finale te bereiken. "Je moet er alles aan doen. We hebben er alles aan gedaan om naar de halve finale te gaan. Nu moeten we herstellen." Vooruitblikkend op de wedstrijd woensdag tegen Engeland zegt Van Dijk: "We kunnen aan de bak."