Alles in kannen en kruiken: dit is wanneer Van Nistelrooij zijn stap naar United afrond

Alles in kannen en kruiken: dit is wanneer Van Nistelrooij zijn stap naar United a
6 juli om 13:18

Ruud van Nistelrooij gaat tekenen als assistent bij Manchester United. De oefenmeester staat op het punt om zijn handtekening te zetten en VoetbalNieuws geeft je de laatste details.

Van Nistelrooij kende een dubbele periode bij PSV. De oefenmeester wist weliswaar de KNVB-beker te winnen, maar vertrok vlak voor het einde van het seizoen in verband met frictie tussen hem en de clubleiding. In plaats van een stap om ergens aan de slag te gaan als hoofdtrainer, tekent Van Nistelrooij spoedig bij United als assistent.

Hoe ziet de deal tussen Manchester United en Van Nistelrooij er uit?

Het Algemeen Dagblad stelt dat Van Nistelrooij als eerste assistent aan de slag gaat. De trainer is al in Engeland waar hij vanaf maandag aan de slag kan gaan met het nieuwe seizoen. Bij United ligt een contract voor twee seizoenen klaar. Echter mag de Nederlander nog niet direct aan de slag. Van Nistelrooij wacht nog wel op zijn werkvergunning, maar dat is een kwestie van tijd.

Naast Van Nistelrooij maken dus ook René Hake en Jelle ten Rouwelaar de stap naar Old Trafford. Zij zullen, net als de oud-PSV’er spoedig worden gepresenteerd. De aanstaande assistent van Erik ten Hag kiest dus voor United, terwijl hij ook aanbiedingen van Burnley en eerder Club Brugge al op zak had.