Wie is Lucas Prestianni, het Argentijnse talent waar Ajax en PSV achteraan zitten?

Dit is Lucas Prestianni, het talent van Benfica
6 juli om 11:06

Gianluca Prestianni staat in de nadrukkelijke belangstelling van zowel Ajax als PSV. De Argentijnse vleugelaanvaller staat op dit moment onder contract bij Benfica, maar komt tot op heden nog niet voor in de plannen van de Portugese club. De club staat open voor het verhuren van het talent. VoetbalNieuws.nl stelt de achttienjarige speler aan je voor.

Wie is Gianluca Prestianni?

Gianluca Prestianni Gross, geboren op 31 januari 2006 in Argentinië, is een veelbelovende vleugelaanvaller die momenteel bij de Portugese club Benfica speelt. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al indruk weten te maken met zijn wendbaarheid, snelheid en technische vaardigheden.

Prestianni begon zijn professionele carrière bij Vélez Sarsfield in Argentinië, waar hij op 24 mei 2022 zijn debuut maakte in de Copa Libertadores tegen Estudiantes. Zijn talent werd al snel erkend, en in oktober 2023 werd hij door de Engelse krant The Guardian genoemd als een van de beste spelers geboren in 2006 wereldwijd. Dit trok de aandacht van meerdere grote clubs, waaronder Benfica, dat hem in de winter van 2023 overnam voor een bedrag van negen miljoen euro.

Bij Benfica tekende Prestianni een contract tot medio 2029, met een afkoopclausule van maar liefst honderd miljoen euro. Ondanks deze veelbelovende transfer heeft hij tot nu toe slechts één keer mogen spelen voor het eerste elftal van de Portugese topclub. Het merendeel van zijn speeltijd heeft hij doorgebracht bij het tweede elftal van Benfica, waar hij in zes wedstrijden één doelpunt en één assist heeft geleverd.

In beeld bij Ajax en PSV

Vanwege het gebrek aan speeltijd bij Benfica is Prestianni nu in beeld bij zowel Ajax als PSV, die hem graag willen huren om hun vleugelposities te versterken. Ajax lijkt momenteel de beste papieren te hebben om de jonge Argentijn binnen te halen. Ajax zoekt namelijk dringend versterking op de flanken na het vertrek van Francisco Conceição. PSV heeft ook interesse, vooral omdat Hirving Lozano en Johan Bakayoko mogelijk vertrekken, maar is nog niet concreet in de onderhandelingen.

Prestianni heeft de potentie om een waardevolle aanwinst te zijn voor elke club die hem weet te strikken. Zijn snelheid en dribbelvaardigheden maken hem een gevaarlijke aanvaller, en hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen. Benfica is bereid om mee te werken aan een tijdelijke verhuur, in de hoop dat Prestianni elders meer speeltijd kan krijgen en zijn talenten verder kan ontplooien.