Ajax en PSV strijden om Gianluca Prestianni

'Ajax en PSV in strijd om handtekening van Argentijns supertalent'

6 juli om 10:41

Ajax en PSV zijn beide geïnteresseerd in het huren van Gianluca Prestianni van Benfica, zo meldt A Bola. Volgens het Portugese medium heeft Ajax momenteel de beste papieren om het talent binnen te hengelen.

De achttienjarige Prestianni werd afgelopen winter door Benfica overgenomen van Vélez Sarsfield voor negen miljoen euro. Tot nu toe heeft hij weinig speeltijd gekregen bij Benfica en is hij slechts één keer voor het eerste elftal uitgekomen. Ajax is in onderhandeling over een huurdeal, terwijl PSV ook interesse toont maar nog niet concreet is.

De afkoopclausule van Prestianni bedraagt honderd miljoen euro, wat een permanente transfer voor beide clubs onrealistisch maakt. Benfica staat echter open voor een verhuur, en ook een terugkeer naar Argentinië is een optie, aangezien meerdere Argentijnse clubs interesse hebben getoond.

Prestianni staat bekend als een wendbare rechtsbuiten met een goede actie. Ajax is op zoek naar versterking op de vleugels na het vertrek van Francisco Conceição. Ook PSV heeft versterking nodig op de flanken, aangezien Hirving Lozano en Johan Bakayoko mogelijk vertrekken.

Prestianni's contract bij Benfica loopt tot medio 2029, maar hij speelt voornamelijk voor het tweede elftal, waar hij in zes wedstrijden één doelpunt en één assist heeft geleverd. De jonge aanvaller moet meer speeltijd krijgen om zich verder te ontwikkelen, waardoor Benfica bereid is mee te werken aan een tijdelijk vertrek.