In kannen en kruiken: dit zegt Wieffer over zijn transfer naar Brighton & Hove Albion

In kannen en kruiken: dit zegt Wieffer over zijn transfer naar Brighton & Hove Alb
6 juli om 07:14

Mats Wieffer heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Brighton & Hove Albion. De Nederlander is trots op zijn stap en VoetbalNieuws vertelt je hoe de middenvelder verder naar zijn transfer kijkt.

Wieffer maakt voor zeker dertig miljoen euro de overstap van Feyenoord naar de Premier League. De controleur werd begeerd door menig topclub in Europa, maar kiest dus voor de subtop van England. Twee jaar geleden betaalden de Rotterdammers slechts zeven ton voor de nu 24-jarige middenvelder.

Wat zegt Wieffer over zijn vertrek bij Feyenoord?

"Af en toe moet ik mezelf in m’n arm knijpen als ik terugdenk aan de afgelopen twee jaar", begint Wieffer op de clubsite van Feyenoord. "Kampioen worden, Champions League spelen met Feyenoord, de beker winnen, De Kuip en de Coolsingel in extase zien: dat zijn allemaal dingen waar je als voetballer van droomt. Ik prijs me gelukkig dat ik het heb meegemaakt en dat ik voor zo’n prachtige club als Feyenoord heb mogen spelen."

Zijn dank spreekt hij uit aan de mensen binnen en rondom Feyenoord. "Natuurlijk ga ik de spelers, de staf en iedereen anders rond het eerste elftal missen en voelt het vreemd om de supporters en Rotterdam vaarwel te zeggen. Maar dit is een kans waar ik geen nee tegen kan zeggen. Ik kijk daarom erg uit naar dit nieuwe avontuur, maar voor het zover is wil ik alle Feyenoorders bedanken voor de mooie tijd."2