Vermoedelijke opstelling Oranje: één twijfelgeval voor treffen met Turkije

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Turkije in kwartfinale EK 2024
6 juli om 07:30
Laatste update: 6 juli om 07:12

Het Nederlands elftal staat zaterdagavond voor een uitgelezen kans om de halve finales van het EK te bereiken. De mannen van bondscoach Ronald Koeman nemen het in Berlijn op tegen Turkije. Er is echter één groot twijfelgeval binnen de selectie. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Oranje met je door!

Vermoedelijke opstelling Oranje

Oranje kwalificeerde zich overtuigend voor de laatste acht door in de achtste finales met 0-3 af te rekenen met Roemenië. In die wedstrijd zorgde Koeman voor een grote verrassing door Steven Bergwijn in de basis te zetten. De aanvaller van Ajax liep echter wat pijntjes op en is daardoor een vraagteken voor het duel met Turkije. Koeman vertelde zaterdagochtend een beslissing te nemen over zijn inzetbaarheid.

Wanneer Bergwijn niet kan spelen, is Donyell Malen vermoedelijk zijn vervanger. De pijlsnelle rechtsbuiten was tegen Roemenië als invaller goed voor twee goals en gaf daarmee overduidelijk zijn visitekaartje af. De rest van de Oranje-elf valt al enigszins uit te tekenen. Koeman lijkt steeds meer naar automatismes toe te werken.

Bart Verbruggen is het hele toernooi al de nummer één onder de lat. De defensie wordt van rechts naar links gevormd door Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké. De twee controleurs op het middenveld zijn Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders, met Xavi Simons als nummer tien daarvoor. Cody Gakpo is met drie treffers ondertussen de grote ster van Oranje. Hij speelt op linksbuiten, met Memphis Depay in de spits.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo.

Nederland - Turkije begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Olympiastadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online!