Pedri loopt zware knieblessure op, 'einde EK voor Spanjaard'

'Pedri loopt zware knieblessure op, einde EK voor Spaanse middenvelder'
5 juli om 19:09

Pedri heeft tijdens de wedstrijd tegen Duitsland een knieblessure opgelopen na een harde tackle van Toni Kroos. De Spaanse middenvelder van Barça moest al na enkele minuten het veld verlaten en mist zeer waarschijnlijk de rest van het toernooi.

De Spaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Pedri een mediale bandblessure heeft aan zijn linkerknie. Dit betekent dat de band aan de binnenkant van zijn knie is uitgerekt of gescheurd. Het herstel voor een dergelijke blessure kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de ernst.

Pedri verliet het veld al vroeg in de wedstrijd na een zware tackle van Kroos, die door scheidsrechter Anthony Taylor onbestraft bleef. De afzwaaiende Real Madrid-speler maakte in de eerste minuten meerdere harde tackles. Pedri probeerde na de tackle nog door te spelen, maar moest uiteindelijk vervangen worden door Dani Olmo. Hij verliet het veld hinkend en in tranen, begeleid door het medische team van de Spaanse selectie.

De Spaanse voetbalbond benadrukte echter dat verdere tests nodig zijn om de exacte duur van zijn herstel vast te stellen.