Nagelsmann legt zijn keuzes uit: waarom speelt Can bij Duitsland?

Waarom speelt Emre Can tegen Spanje?
5 juli om 17:45

Emre Can heeft een basisplaats gekregen tegen Spanje. Daarmee verraste Julian Nagelsmann in zijn basisopstelling. Waarom speelt Can achterin bij Die MannschaftVoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Voor het duel met Spanje besloot Nagelsmann in te grijpen. Nico Schlotterbeck speelde tegen zowel Zwitserland als Denemarken achterin, maar de teamgenoot van Can moet wijken. Naast Antonio Rüdiger en voor Manuel Neuer is namelijk een plaats weggelegd voor de verdediger van Borussia Dortmund. Eerder stond ook Jonathan Tah al op die positie, maar hij verdween uit de basis na de het laatste groepsduel. Ook Tah keert terug, maar dan op een andere positie. Eerder was Can al actief als invaller.

Waarom speelt Can tegen Spanje?

"Emre deed het tot nu toe heel goed toen hij van de bank kwam", zegt Nagelsmann tegen de Duitse pers voor het duel met Spanje. "Hij heeft een extreme snelheid en is een van de snelste spelers in de ploeg, vooral op verdedigend gebied. We willen ook de beweging van Fabián Ruiz beperken, die relatief weinig aandacht krijgt van de media, maar is een van de hoofdrolspelers die steeds naar links zakt en veel situaties oplost. Als Rodri man-marked is, is Ruiz de speler die veel bij de opbouw betrokken is. Emre is gewoon heel erg snel en heeft ook het vermogen om de verdedigers te ondersteunen. Tactisch zijn we wat flexibeler met hem omdat hij ook vaker in een back 3 heeft gespeeld."