Vermoedelijke opstelling Turkije: schuiven door schorsingen en vraagteken achterin

Wat is de vermoedelijke opstelling van Turkije tegen Nederland?
6 juli om 16:15
Laatste update: 6 juli om 07:47

Het Nederlands elftal maakt zich in de kwartfinales op voor een treffen met Turkije. In Berlijn zullen beide teams met elkaar strijden, maar bondscoach Vincenzo Montella zal aardig moeten schuiven. Wat is de vermoedelijke opstelling van TurkijeVoetbalNieuws.nl schetst een beeld.

Turkije werd tweede in Groep F en trof daarmee de nummer één van Poule D. Na een spannende laatste groepsronde klom Oostenrijk uiteindelijk naar de bovenste positie en dus leek een rematch op handen tussen Oranje en de Oostenrijkers. Niets bleek minder waar, want door twee doelpunten van Merih Demiral schakelde de Turken Oostenrijk uit. Daarvoor was wel nog een geweldige redding van keeper Mert Günok nodig, maar de 1-2 bleef op het scorebord staan. Matchwinner Demiral lijkt echter het duel wel te gaan missen.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Turkije?

Montella zal dus veel moeten schuiven en dat heeft te maken met de schorsingen die de Turken hebben opgelopen. Orkun Kökçü en Ismail Yuksek pakten beide tegen Oostenrijk hun tweede gele kaart en zullen daarmee de kwartfinale aan hun voorbij moeten laten gaan. Grotere vraagtekens zijn er rondom Demiral. De UEFA heeft besloten de verdediger voor twee duels te schorsen, maar de Turkse voetbalbond is naar het CAS gestapt. Momenteel zal Turkije het dus zonder hem moeten stellen, maar er is een kans dat deze beslissing wordt teruggedraaid.

Aan de andere kant kreeg de bondscoach ook goed nieuws. Aanvoerder Hakan Calhanoglu en Samet Akaydin waren beide geschorst in de achtste finales, maar zijn nu dus weer beschikbaar. In de achterhoede zal daarom Akaydin het centrale duo vormen met Abdülkerim Bardakci. Op de backposities behouden Ferdi Kadioglu en Mert Müldür hun plaats. Ook de twee verdedigende middenvelders hoeven niet te vervangen worden en dus kiest Montella wederom voor Salih Özcan en Kaan Ayhan.

Net als tegen Oostenrijk zal supertalent Arda Güler wederom de spitspositie invullen. Daarmee zal Turkije zonder 'echte' spits spelen. Op de vleugels nemen Kenan Yildiz en Baris Alper Yilmaz plaats. Kökçü zal dus vanaf de zijlijn moeten toekijken, maar het geeft de Turken wel een meer aanvallende opstelling. Er zal weer met een nummer 'tien' gevoetbald worden en de terugkerende Calhanoglu zal die rol gaan invullen.

De vermoedelijke opstelling: Günok; Kadioglu, Akaydin, Bardakci, Müldür; Özcan, Ayhan; Yildiz, Calhanoglu, Yilmaz; Güler.