Turkse bond gaat in beroep: Demiral mogelijk toch van de partij tegen Oranje

Turkse bond in beroep tegen schorsing Demiral
5 juli om 14:09
Laatste update: 5 juli om 14:12

De Turkse bond laat het er niet bij zitten en gaat in beroep tegen de schorsing van Merih Demiral. De verdediger werd voor twee duels geschorst na zijn veelbesproken 'wolvengroet' en zou de kwartfinale tegen Nederland dus moeten missen.

De Turkse bond is het niet eens met de UEFA, dat Demiral voor twee wedstrijden heeft geschorst. De Turken hebben zich gemeld bij het sporttribunaal CAS en vechten de schorsing aan. Het CAS heeft al een reactie gegeven op het hoger beroep en laat weten dat het voor de kwartfinale tussen Nederland en Turkije uitspraak zal doen.

Demiral scoorde in de achtste finales twee keer tegen Oostenrijk en dus zou zijn afwezigheid tegen Oranje een grote domper zijn voor Turkije. De ophef ontstond nadat de verdediger de wolvengroet liet zien na een treffer. 'Het gebaar dat Demiral maakte, was de wolvengroet. Dit is een groet die De Grijze Wolven aan elkaar brengen. Als je een Grijze Wolf bent, dan heb je een ultranationalistisch en dogmatisch beeld van 'de zuivere Turk'', aldus columnist Özcan Akyol in De Gelderlander.