'Drastische maatregelen nodig om voortbestaan Ajax niet in gevaar te brengen'

Maatregelen nodig om voortbestaan Ajax te garanderen
5 juli om 13:45
Laatste update: 5 juli om 14:04

Ajax staat er financieel gezien belabberd voor. De Amsterdammers moeten drastische maatregelen nemen om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen, meldt De Telegraaf.

Na twee mislukte transferzomers is er in totaal 230 miljoen euro uitgegeven aan grotendeels miskopen. Ook moet Ajax het nu voor de tweede keer op rij doen zonder Champions League-voetbal en de bijbehorende bonussen, waardoor het financieel alarmfase één is in Amsterdam. 'Vooral omdat de door Mislintat samengestelde selectie, waarmee de nieuwe trainer Francesco Farioli van start is gegaan, onevenwichtig is en veel spelers bevat die Ajax op dit moment niet aan de straatstenen kwijt kan', schrijft de Telegraaf.

'Aan de twaalf spelers die de Duitser aantrok, deelde hij in totaal 59 jaar aan contracten met verplichtingen rond de 150 miljoen euro uit, met salarissen dus die zij elders niet snel zullen verdienen', klinkt het. De financiële problemen zorgen er ook voor dat Alex Kroes zijn werk niet kan uitvoeren als hoe hij het wil. De technische man wil Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten binnnenhalen maar heeft daar momenteel geen budget voor.

Naar verluidt kan Ajax van elke 120 miljoen euro die er binnenkomt, maar vijftig miljoen uitgeven. Ook moet er flink gehakt worden in de spelerssalarissen. Ajax hoopt dus nog de nodige spelers te slijten, op Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk na mogen alle Mislintat-aankopen deze zomer weg.