Hoe vaak stonden Mbappé en Ronaldo al tegenover elkaar op het voetbalveld?

Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo speelden pas vier keer tegen elkaar
5 juli om 09:38

Het duel tussen Frankrijk en Portugal is om meerdere redenen een prachtig affiche in de kwartfinales van het EK. Zo stonden de twee landen in de finale van 2016 tegenover elkaar. Toen was Kylian Mbappé er nog niet bij, maar Cristiano Ronaldo wel. Hoe vaak stonden de twee sterren eigenlijk tegenover elkaar?

Respect voor elkaar

Van Mbappé en Ronaldo is bekend dat ze veel respect voor elkaar hebben. De Franse aanvoerder sliep vroeger in een ware Real Madrid-/Ronaldo-kamer en sprak onlangs uit 'veel respect' te hebben voor de routinier. De twee hebben nauw contact, verklapte Mbappé.

Vier keer eerder

Mede doordat Ronaldo momenteel in Saudi-Arabië speelt, stonden de twee pas vier keer in hun carrière tegenover elkaar. Dat was in clubverband in het seizoen 2017/18 in de Champions League. Paris Saint-Germain en Real Madrid troffen elkaar in de laatste zestien van het miljardenbal, die in dat seizoen door De Koninklijke gewonnen werd. Ronaldo maakte er in totaal drie in die twee wedstrijden.

Op internationaal gebied troffen Mbappé en Ronaldo elkaar ook twee keer. Dat was op het EK van 2020 in de groepsfase, in een duel dat in 2-2 eindigde. In die wedstrijd maakte Ronaldo er twee, Mbappé geen. Ook in de Nations League stonden de twee één keer tegenover elkaar in 2020. Dat duel eindigde in 0-0. Mbappé scoorde dus nog nooit tegen Ronaldo.