Dit negatieve record heeft Spanje tegen het gastland van een groot eindtoernooi

Dit is het negatieve record van Spanje tegen gastlanden op een eindtoernooi

5 juli om 14:45

Spanje speelt vrijdagavond in Stuttgart de kwartfinale van het EK 2024 tegen gastland Duitsland. De Spanjaarden hopen tegen de Duitsers af te rekenen met het negatieve record dat de ploeg heeft tegen het organiserende land van een EK of WK. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies welk negatief record Spanje heeft tegen het gastland van een groot eindtoernooi. 

Dit negatieve record heeft Spanje tegen het gastland van een grote eindronde

Spanje heeft in al zijn deelnames aan het WK en EK voetbal in totaal negen keer tegen het organiserende land en nog nooit wist La Furia Roja een wedstrijd tegen het gastland te winnen. In de 21ste eeuw speelden de Spanjaarden drie keer tegen het gastland van het EK of WK en drie keer wist Spanje niet te winnen. 

Op het WK 2002 werden de Spanjaarden na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinale door het Zuid-Korea van Guus Hiddink, dat samen met Japan het WK organiseerde. Twee jaar later op het EK 2004 verloor Spanje de laatste groepswedstrijd met 1-0 van gastland Portugal en werd hierdoor op basis van een minder doelsaldo ten opzichte van de latere Europees kampioen Griekenland uitgeschakeld in de poulefase. 

Op het WK 2018 speelden de Spanjaarden in de achtste finale tegen gastland Rusland. Na 120 minuten stond het 1-1 en moest de beslissing vanaf de strafschopstip komen. De Russen waren vanaf elf meter uiteindelijk de sterkste en Spanje mocht hierdoor als één van de topfavorieten voor de eindzege vroegtijdig naar huis.

Lees meer over:

Deel via