Volgens De Telegraaf vertrekt Jelle ten Rouwelaar van Ajax naar Manchester United

Telegraaf: Ajax legt Ten Rouwelaar geen strobreed in de weg voor stap naar United

5 juli om 07:39
Laatste update: 5 juli om 07:46

Jelle ten Rouwelaar gaat Ajax na twee weken alweer verlaten voor Manchester United, zo weet De Telegraaf. De Amsterdammers cashen voor de keeperstrainer, die 'geen strobreed in de weg wordt gelegd' om de stap naar Old Trafford te maken.

Donderdag sijpelde het nieuws door dat United van plan is om Ten Rouwelaar naar Engeland te halen. Daar gaat diens werkgever Ajax niet moeilijk om doen. Volgens de ochtendkrant ontvangt de club honderdduizend euro voor de keeperstrainer die slechts twee weken in dienst was.

Met Ten Rouwelaar breidt Ten Hag zijn Nederlandse enclave uit op Old Trafford. Naar verwachting worden Ruud van Nistelrooij en René Hake snel gepresenteerd als assistenten en wordt nu dus ook Ten Rouwelaar toegevoegd. Van Mitchell van der Gaag wordt verwacht dat hij vertrekt als assistent.

Voor Ten Rouwelaar is het heen en weer vliegen geblazen naar Engeland. Afgelopen seizoen was hij nog keeperstrainer bij Burnley en momenteel dus bij Ajax, maar nu wordt het dus Manchester. Eerder werkte de 43-jarige ook bij NAC, Oranje Onder-20 en Anderlecht. Ajax gaat 'in alle rust' op zoek naar een vervanger, klinkt het.