Volgens De Telegraaf wordt Oranje gehuldigd als ze de EK-finale halen

In deze twee gevallen wordt Oranje in Amsterdam gehuldigd na afloop van het EK

5 juli om 07:08

Mocht het Nederlands elftal de finale van het EK weten te bereiken, dan wordt het sowieso gehuldigd. Dat vertelde Valentijn Driessen in een uitzending van Oranje Inside. De journalist van De Telegraaf baseert zijn claim op een gesprek met KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

Ook wanneer Oranje de finale verliest, zal er dus een huldiging plaats gaan vinden. Dat doet denken aan de taferelen die zich in 2010 afspeelden na de verloren finale op het WK van Spanje. Ook nu zou er dan dus een rondvaart in de Amsterdamse grachten worden gepland.

"Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB", vertelt Driessen aan SBS. "Die zei dat er een huldiging op het programma stond als het Nederlands elftal tweede wordt. Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch heen om te winnen?"

Het opmerkelijke is dat Van Leeuwen het eigenlijk eens is met Driessen. "Daar ben ik ook niet voor, daar gaan we niet aan beginnen. Maar de gemeente Amsterdam stelt alles in het werk", zou de bestuurder gezegd hebben. Driessen vervolgt. "Voor een rondvaart, als tweede! Dan ga je het water toch niet op, kom op. Ik denk niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, ook niet als je de finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen."