'In kannen en kruiken: Wieffer op weg naar Engeland voor medische keuring'

Mats Wieffer in vliegtuig naar Engeland voor medische keuring Brighton
4 juli om 21:45
Laatste update: 4 juli om 21:47

Mats Wieffer staat op het punt om de overstap naar de Engelse Premier League te maken. De 24-jarige middenvelder van Feyenoord is donderdagavond met een privévliegtuig onderweg naar Brighton & Hove Albion FC om zijn transfer af te ronden.

Donderdagochtend trainde Wieffer nog mee bij Feyenoord, maar apart van de groep om herhaling van zijn recente bovenbeenblessure te voorkomen. Feyenoord ontvangt voor de middenvelder een transfersom van dertig miljoen euro, wat een nieuw uitgaand transferrecord voor de club betekent. Dit bedrag kan door bonussen nog verder oplopen.

Transferexpert Fabrizio Romano bevestigde donderdagavond het nieuws en meldde dat Wieffer spoedig naar Engeland vliegt om de deal af te ronden. 'Here we go, soon', aldus Romano. Wieffer bereikte al eind juni een persoonlijk akkoord met Brighton en is nu klaar om zijn gedroomde stap naar de Premier League te maken.

1908.nl weet te melden dat Mats Wieffer definitief ingestapt is in een vliegtuig na een persoonlijk akkoord met Brighton. Wanneer de medische keuring geen problemen oplevert, zal de middenvelder spoedig een contract bij de Premier League-club ondertekenen.