'Ajax lijkt trainer na twee maanden kwijt te raken aan Erik ten Hag'

Ten Hag wil Ten Rouwelaar losweken bij Ajax voor transfer naar Manchester United
4 juli om 21:37

Ajax dreigt na slechts twee maanden keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar alweer kwijt te raken. Erik ten Hag, de huidige manager van Manchester United, wil Ten Rouwelaar toevoegen aan zijn technische staf op Old Trafford, melden Voetbal International en The Athletic.

Ten Rouwelaar, die in mei 2024 bij Ajax aantrad als vervanger van de zieke Anton Scheutjens, lijkt zelf geïnteresseerd in de overstap. De oud-keeper van NAC Breda kan United versterken als opvolger van Richard Hartis, wiens contract recent afliep.

Ten Hag is vastbesloten om zijn staf te versterken met Nederlandse expertise. Naast Ten Rouwelaar wil hij ook Ruud van Nistelrooij en René Hake naar Manchester halen. Voor Ajax is dit een tegenvaller, omdat ze Ten Rouwelaar recent aanstelden en nu mogelijk snel weer kwijt zijn.

De clubs moeten nu tot een akkoord komen over de afkoopsom van Ten Rouwelaars contract, dat nog tot 2025 loopt. Ajax kan een financiële vergoeding van Manchester United verwachten voor het vroegtijdig afkopen van het contract van de keeperstrainer. Wat Ajax verder van plan is met het mogelijke vertrek van Ten Rouwelaar, is nog niet duidelijk.