Deze straf heeft Jude Bellingham ontvangen voor zijn juichgebaar tegen Slowakije

Dit is de straf die Jude Bellingham ontvangt voor zijn juichgebaar tegen Slowakije
5 juli om 13:10
Laatste update: 5 juli om 13:10

Jude Bellingham is door de UEFA beboet voor een ongepast gebaar tijdens het EK 2024 in Duitsland. Bellingham heeft een boete van 30.000 euro ontvangen voor zijn actie na zijn doelpunt tegen Slowakije in de achtste finale en heeft daarnaast een voorwaardelijke schorsing gekregen.

Bellingham, die met een omhaal Engeland naar de kwartfinale schoot, maakte tijdens het vieren van zijn doelpunt een gebaar richting zijn kruis. Volgens de speler was dit een grap bedoeld voor een aantal vrienden in het stadion.

"Het gebaar was een inside joke naar een paar goede vrienden die bij de wedstrijd waren. Niets dan respect voor hoe het Slowaakse team vanavond speelde", schreef Bellingham op X.

Ondanks zijn uitleg heeft de UEFA besloten dat Bellingham's gebaar niet door de beugel kan. De bond legde de speler van Real Madrid een boete op wegens schending van de normen van het toernooi. Gelukkig voor de 21-jarige middenvelder is hij niet direct geschorst en kan hij blijven spelen in het toernooi. Bellingham heeft wel een voorwaardelijke schorsing gekregen van één duel.

Dit staat in contrast met de schorsing van Merih Demiral, die twee wedstrijden moet missen vanwege een omstreden groet na zijn doelpunt tegen Oostenrijk. De verdediger van Turkije kreeg een zwaardere straf omdat zijn gebaar geassocieerd wordt met de extreemrechtse groepering Grijze Wolven.

Bellingham's boete zorgt ervoor dat hij beschikbaar blijft voor de kwartfinale, terwijl de discussie over zijn gebaar nog voortduurt. De UEFA toont met deze acties aan streng te blijven optreden tegen ongepast gedrag op het veld.