Dit is de nieuwe tactiek waarmee Priske bij Feyenoord wil gaan spelen

Priske introduceert een nieuwe formatie bij Feyenoord
4 juli om 20:50

Brian Priske heeft zijn stempel direct gedrukt op Feyenoord door een nieuwe formatie te introduceren. De Rotterdammers stappen af van het vertrouwde 4-3-3 systeem en trainen nu in een 3-4-3 opstelling, meldt 1908.nl.

Priske wil innovatief te werk gaan en heeft afgelopen dagen zijn selectie laten oefenen in een 3-4-3 systeem. Onder de vorige trainer, Arne Slot, was 4-3-3 de succesformule, waarmee Feyenoord in 2023 kampioen werd en vorig seizoen de tweede plek behaalde en de beker wist te winnen. 

De komst van nieuwe spelers zoals Jeyland Mitchell, die met Costa Rica op de Copa América gewend is om in een 3-4-3 systeem te spelen, bevestigt de mogelijke formatiewijziging. Mitchell is een voorbeeld van de nieuwe spelers die Feyenoord wil aantrekken om het nieuwe systeem te versterken. Priske heeft de komende weken de tijd om zijn selectie te laten wennen aan het nieuwe systeem. Zaterdag speelt Feyenoord een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, gevolgd door duels tegen KRC Genk, Cercle Brugge, Benfica en AS Monaco. Het eerste officiële duel van het seizoen is op 4 augustus tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.