Wie is Oussama El Azzouzi, de mogelijke vervanger van Wieffer bij Feyenoord?

Wie is Oussama El Azzouzi, de mogelijke vervanger van Wieffer bij Feyenoord?
11 juli om 22:20
Laatste update: 11 juli om 22:20

Met de aanstaande transfer van Mats Wieffer heeft Feyenoord al een mogelijke vervanger op het middenveld op het oog. De Rotterdammers hebben hun oog laten vallen op Oussama El Azzouzi van Bologna, zo meldt 1908.nl. De 23-jarige international van Marokko, geboren in Veenendaal, speelde voorheen voor FC Emmen en Union Sint-Gillis. Wie is El Azzouzi precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Oussama El Azzouzi?

Doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie
Oussama El Azzouzi werd geboren op 29 mei 2001 in Veenendaal, Nederland. Hij begon zijn jeugdcarrière bij Vitesse en FC Groningen. In 2021 maakte hij zijn professionele debuut bij FC Emmen, waar hij een belangrijk aandeel had in de promotie van de club naar de Eredivisie in het seizoen 2021/2022. Trainer Dick Lukkien had vanaf het begin af aan vertrouwen in de jongeling, die aanvankelijk veel kritiek kreeg. El Azzouzi bewees echter een enorm talent te zijn in het seizoen waarin de club als kampioen terugkeerde naar de Eredivisie.

Na een succesvol seizoen bij Emmen, maakte El Azzouzi de overstap naar Union Saint-Gilloise in België. Hier speelde hij 23 wedstrijden en maakte hij zijn debuut in de Europa League. Zijn prestaties in België trokken de aandacht van Bologna, die hem in juli 2023 contracteerde.

International van Marokko
Internationaal koos El Azzouzi ervoor om voor Marokko uit te komen, ondanks zijn Nederlandse geboorte. Hij maakte zijn debuut voor het Marokkaanse nationale team in 2023 en heeft sindsdien meerdere interlands gespeeld. El Azzouzi staat bekend om zijn dynamische spelstijl en verdedigende kwaliteiten, waardoor hij een interessante optie is voor Feyenoord als vervanger van Wieffer.

Broer die al in de Eredivisie speelt
El Azzouzi speelde tot dusver in totaal twintig officiële wedstrijden voor Bologna, waarin hij tweemaal scoorde en twee assists gaf. Zijn contract in Italië loopt nog tot medio 2027 en zijn geschatte marktwaarde ligt volgens Transfermarkt.nl om en nabij de 2,5 miljoen euro. El Azzouzi's broer Anouar speelt al in de Eredivisie, bij PEC Zwolle.