Verrassing: 'Feyenoord ziet in oud-Emmen-speler mogelijke vervanger van Wieffer'

Verrassing: 'Feyenoord komt uit bij Bologna voor mogelijke vervanger van Wieffer'

4 juli om 15:47
Laatste update: 4 juli om 16:18

Met de aanstaande transfer van Mats Wieffer heeft Feyenoord al een mogelijke vervanger op het middenveld op het oog. De Rotterdammers hebben hun oog laten vallen op Oussama El Azzouzi van Bologna, zo meldt 1908.nl. De 23-jarige international van Marokko is geboren in Veenendaal en speelde voorheen voor FC Emmen en Union Sint-Gillis.

El Azzouzi staat bekend als een dynamische defensieve middenvelder met een marktwaarde van tweeënhalf miljoen euro. Hij ligt bij Bologna onder contract tot medio 2027, met een optie voor nog een jaar.

Feyenoord heeft al contact gehad met El Azzouzi en zijn entourage. De gesprekken verliepen positief, maar er is nog geen officiële aanbieding gedaan. Dit kan echter snel veranderen als Wieffer vertrekt naar Brighton & Hove Albion. El Azzouzi heeft aangegeven tevreden te zijn in Italië, maar Feyenoord ziet hem graag als basisspeler in Rotterdam.

In 2022 werd El Azzouzi met FC Emmen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, waarna hij een transfer naar België verdiende en bij Sint-Gillis ook in de Europa League speelde. Bologna maakte vervolgens twee miljoen euro voor hem over. Voor de Italianen speelde hij tot dusver in totaal twintig officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en ook twee assists gaf.