Dit is hoe de vorige ontmoeting tussen Portugal en Frankrijk op het EK verliep

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Portugal en Frankrijk op het EK

5 juli om 14:00

Portugal en Frankrijk spelen vrijdagavond in Hamburg tegen elkaar in de kwartfinale van het EK 2024. De twee landen hebben een rijke geschiedenis met elkaar op het EK. Zo werden de Portugezen in 2016 voor het eerst Europees kampioen door de Fransen in de finale te verslaan. Ook op het vorige EK speelden beide ploegen tegen elkaar. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar die ontmoeting.

Zo verliep Portugal - Frankrijk op het vorige EK

Op het EK 2020, dat in 2021 werd gespeeld als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, waren Portugal en Frankrijk samen met Duitsland en Hongarije ingedeeld in de poule des doods. Beide landen speelden de laatste groepswedstrijd tegen elkaar in Boedapest.

De Portugezen hadden drie punten na twee wedstrijden (0-3 overwinning op Hongarije en 2-4 nederlaag tegen Duitsland) en waren bij een nederlaag afhankelijk van het resultaat van Duitsland - Hongarije. De Fransen hadden vier punten na twee wedstrijden (0-1 overwinning op Duitsland en 1-1 gelijkspel tegen Hongarije) en waren zo goed als zeker verzekerd van de volgende ronde.

Het duurde ruim een half uur voordat de wedstrijd werd opengebroken. Via een penalty van Cristiano Ronaldo kwam Portugal op een 1-0 voorsprong, maar Karim Benzema mocht ook vanaf de stip aanleggen en maakte gelijk. Vlak na rust kwam Frankrijk via diezelfde Benzema op 1-2 en dus was Portugal virtueel uitgeschakeld, aangezien Hongarije op dat moment met 0-1 voor stond tegen Duitsland.

Na een uur voetballen zorgde Ronaldo voor de 2-2 door andermaal een penalty te benutten. Uiteindelijk zou 2-2 ook de eindstand worden. Frankrijk zou uiteindelijk met vijf punten groepswinnaar worden, gevolgd door Duitsland op de tweede plek met vier punten en Portugal op plek drie met eveneens vier punten. De Portugezen gingen uiteindelijk als één van de vier beste nummers drie door naar de achtste finales waarin uiteindelijk met 1-0 zou worden verloren van België.

Lees meer over:

Deel via